זכויות הסובלים מאוסטאומיאליטיס

אנשים שחלו במחלה קשה, אנשים שנפצעו או שמצאו את עצמם מוגבלים מבחינה פיסית וחסרי יכולת לעבוד עשויים להימצא זכאים לזכויות שונות מטעם ביטוח לאומי. גם אנשים שחלו במחלה שנקראת אוסטאומיאליטיס, הפוגעת בעצמות, עשויים לקבל זכויות שונות במידה ויעברו בהצלחה הליך תביעה מול ביטוח לאומי.

מי שסובל מסימפטומים המגבילים אותו מבחינה רפואית ובריאותית ומי שלא מסוגל להתפרס למחייתו יוכל לקבל פיצוי כספי חד פעמי או חודשי בהתאם לנסיבות המקרה. זאת, בנוסף לזכויות רפואיות באבחון ובטיפול.

מחלת אוסטאומיאליטיס – מגוון גורמים ותסמיניםחולי

מצבים דלקתיים עשויים לתקוף רקמות רכות, אולם לא תמיד כזהו המצב. מחלת אוסטאומיאליטיס מתארת מצב דלקתי הפוגע ברקמה קשה, דהיינו – בעצמות. המחלה הזו עשויה לפגוע בילדים צעירים ואפילו בתינוקות אך גם באנשים מבוגרים.

מגוון סימני המחלה יכולים להיות שונים בין חולה אחד לשני ובעוד שאצל אחדים המחלה עוברת לאחר זמן קצר יחסית הרי שיש מצבים אחרים. כאשר המחלה הופכת למצב כרוני וכאשר השלכות המחלה מקשות על חיי שגרה ועבודה, ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי ולזכות בקצבאות על פי הנסיבות.

יש חולים שחלו באוסטאומיאליטיס ואשר סובלים מזיהום בעצם בעיקר בחלקים החיצוניים הנוקשים. אצל אחרים, הנזקים עשויים להיות מפושטים יותר ולכלול גם את מוח העצמות. מקור המחלה, כך מקובל להניח, הינו זיהום חיידקי הפוגע ברקמת העצם. אך הפגיעה לא מוגבלת לכך. יש ונוצרים גם נזקים כגון קרישיות בדם.

תסמינים נפוצים למחלה יכולים לכלול כאבים, תנועה עם מגבלות, בצקת, עליה בטמפרטורת הגוף. חדירת החיידק שמחולל את המחלה יכולה להתבצע דרך פצע, פגיעה פנימית או חיצונית המתחילה את התהליך הדלקתי. ניתן לטפל במחלה באמצעות מתן אנטיביוטיקה במינון גבוה אולם לעיתים נחוצה גם התערבות כירורגית. למרות האמור לעיל, אצל חלק מהחולים ממשיך להתקיים מצב כרוני שכולל כאבים ומגבלות בתנועה שיכולים להמשיך גם לאורך שנים.

זכויות רפואיות

מכיוון שלא כל מי שחלה באוסטאומיאליטיס מתמודד עם השלכות ארוכות טווח או מגבלות מהותיות, לא תמיד ניתן לממש זכויות שניתנות על ידי ביטוח לאומי לחולים קשים. לכן, כדאי להבין שברובד הראשון של הזכויות שמורה הזכות לקבל מענה רפואי באבחון, קבלת טיפול ומענה תרופתי.

אבחון נעשה באמצעות מגוון אמצעים כגון מיפוי עצמות או צילומי רנטגן, בדיקות דם לאיתור הימצאות חיידקים ודלקות. במידה וטיפול באנטיביוטיקה לא מספק ריפוי וגם טיפול ניתוחי באזור שבו העצם נפגעה לא הועיל באופן מלא יידרש טיפול כרוני, לרבות תרופות לטיפול בכאבים.

זכויות בביטוח לאומי

מעבר לזכויות הרפואיות מבחינת אבחון וטיפול, יהיו החולים באוסטאומיאליטיס זכאים לזכויות סוציאליות אם למשל כתוצאה מהמחלה נפגעה יכולת התנועה. אם הרגל נפגעה, אם החולה סובל מצליעה שאיננה חולפת, אם החולה לא יכול לשוב לעבודה או שכושר עבודתו ירד באופן משמעותי – אלה הם המקרים שבהם ראוי לפנות לביטוח לאומי.זכויות

לאחר הגשת תביעה לביטוח לאומי תיעשה בדיקה במסגרת וועדה רפואית ועוד לפני כן – יבדקו מסמכים רפואיים המתארים את מצבו של החולה. נכות רפואית, אם תקבע, תתבסס הן על סימפטומים של הפגיעה בעצם והן על סימפטומים אחרים, שנוצרו בשל מחלות ומצבים רפואיים אחרים.

במידה וביטוח לאומי יכיר במגבלה משמעותית מבחינת ניידות עשוי החולה לקבל קצבת ניידות חודשית, לרבות הטבות נוספות הנלוות אליה כגון תוספות לקצבה. במידה וועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה כי החולה זכאי לאחוזי נכות של 60 אחוזים ומעלה (או 40 אחוז כאשר אובחנו כמה ליקויים) יקבל החולה קצבת נכות כללית בהתאם לכושר ההשתכרות ורמת הירידה בהכנסות מעבודה.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!